Vectorama 2014

Verkkopelitapahtuma Vectorama 2014 järjestettiin jälleen kesäkuun alussa. Tällä kertaa paikkana oli Oulun jäähalli.  Viimevuotiseen tapaan Audiopaja vastasi tapahtuman ääni- ja valotekniikan suunnittelusta, rakentamisesta ja operoinnista.

Pelitapahtuman sähkönsyötön järjestelyt poikkeavat huomattavasti tyypillisestä Rock- konsertista. Suurin kulutus ei ole tällä kertaa valoista tai äänentoistosta. Tietotekniikka haukkaa sähköstä leijonanosan.

Äänitiskinä Presonus studiolive, valoja ajettiin perinteisen tiskin lisäksi ChamSys- Magiq- ohjelmalla: operointipisteestä ei ollut suoraa näköyhteyttä kaikkiin valaistuihin paikkoihin, joten operointi niiden osalta oli Sys:in visualisoinnin varassa. Isosta tilasta johtuen DMX-vedot olivat pitkiä, ne tehtiin CAT-5 tyyppisellä kaapelilla, jonka 120 ohmin ominaisimpedanssi soveltuu pitkiin vetoihin mikrofonikaapelia paremmin.

Kaiuttimina käytettiin pelkästään Genelecin tuotteita. Myös valokalustosta osa oli Oulun kaupungilta.

Vectirama 2014 virallinen kuvagalleria

 

 

Posted in light, live sound, Uutisia Tagged with: , , , ,