Uusia hankintoja 2015

Studion mikrofonikaluston tuorein lisäys on sovitettu stereopari AKG C414 MK2 laajakalvoisia kondensaattorimikrofoneja. Neumann KM- sarjan mikrofoneille on hankittu yksi ylimääräinen pari virtalähteitä, mikä helpottaa jonkin verran rumpumikityksen pystytystä studiossa.

Live- puolella valokalusto on kokonaan uusi aluevaltaus. Valo-ohjaukseen löytyy perinteisen DMX-valotiskin ohella I-pad sovellus “luminaire”, myös langaton ohjaus PC-läppärillä on mahdollista. Sovittimet langallisen ja langattoman DMX- signaalin käyttöön löytyy. Led- valaisimia on kohtuullisen suuri valikoima väripesuja varten, etuvaloksi löytyy perinteisempää halogeenikalustoa, Fresnell- ja profiiliheittimiä PAR- kannujen lisäksi.

Ison PA:n rinnalle hankittiin kevyempi aktiivi- PA, joka koostuu YAMAHA DXR-12 pääkaiuttimista ja DXS-15 subwoofereista. Tämä hankinta osoittautu hyväksi, tehoa riittää kaikkiin alueen klubitiloihin meluisammallekin bändille, soundi on erittäin OK. Aiemmin keväällä hankittiin  Mackie SRM450 + subwooferit SRS1500 sekä monitorikäyttöön DB technologies Cromo-8 kaiuttimia monitoreiksi. Langaton solistimikrofoni löytyy myös.

Keikkojen videotaltionti onnistuu myös. Kamerana on 4k- videota tallentava Panasonic GH-4, äänen saa talteen tiskistä moniraitaisena, toisinaan taltionti on tehty Zoom H4N tallentimella.

Soitinkokoelmaan on saatu täydennystä. Reilu satavuotias urkuharmooni (valmistaja K.A.Andersson) on nyt käytettävissä äänityksiin ja backline- vuokraukseen. Live-käyttöä ajatellen harmooniin on lisätty sisäänrakennettu mikrofonisysteemi.

Kuljetuskalustoa päivitettiin kesällä 2015, vanha mersu 407 poistui ja tilalle hankittiin Peugeot Boxer pakettiauto. Tavartilan koko on tässä 9,6 kuutiometriä, joten PA:n lisäksi mukaan mahtuu aika suuri backline-kalusto.

paku

 

Posted in light, live equipment, mikrofonit, vintage soittimet